Wat kan ik doen als ik te maken krijg met afpersing?


Wanneer is er sprake van afpersing?


Zowel zakelijk als privé komt afpersing of chantage vaker voor dan u zou denken. Men eist van het slachtoffer geld of goederen en dreigt met fysiek geweld of het wereldkundig maken van gevoelige informatie.
In het geval van zakelijke afpersing richt men zich vooral op personen met een kaderfunctie of vrije beroepen zoals advocaten en notarissen. Bij grote ondernemingen gebeurt het ook regelmatig dat men de geproduceerde goederen of het productieproces dreigt te saboteren.


Wat zijn de gevolgen van afpersing?


Na verloop van tijd gaat chantage uw hele leven beheersen en wanneer u niet tijdig ingrijpt kan het verstrekkende gevolgen hebben op financieel en emotioneel vlak voor u en uw gezin.


U wordt geconfronteerd met gevoelens van schaamte en onmacht en de vrees voor imagoschade. Hierdoor kan de drempel om onmiddellijk naar de politie te stappen erg hoog zijn en ontstaat er twijfel over wat er met uw gevoelige informatie zal gebeuren.


Hoe kan LIKA Consultants mij helpen?


De behandeling van afpersingszaken vraagt om de nodige discretie. Wanneer u onze hulp inroept zal een erkend privé detective van LIKA Consultants samen met u op zoek gaan naar de gepaste aanpak om op een juridisch correcte manier bewijsmateriaal te verzamelen en zodoende een gegronde klacht te kunnen neerleggen tegen de daders.


Ben u slachtoffer van afpersing of wordt iemand in uw omgeving gechanteerd? Neem contact op met een erkend prive detective van LIKA Consultants.