Wat te doen in geval van bedrijfsdiefstal?


Wanneer is er sprake van bedrijfsdiefstal?


Sommige werknemers nemen het niet zo nauw met de geldende gedragsregels van hun werkgever en gaan in extreme gevallen over tot bedrijfsdiefstal. Het gaat hierbij niet om de secretaresse die nu en dan een pakketje post-its of paperclips mee naar huis neemt. Het betreft een systematische vorm van diefstal van waardevolle spullen zoals:


  • Computers
  • Bouwmaterialen
  • Artikelen bestemd voor verkoop
  • Gereedschap
  • Brandstof

Ook stelt men regelmatig fraude vast in verband met de gepresteerde werkuren. Bedrijfsdiefstal kan een grote verliespost betekenen voor uw bedrijf wanneer u hier niet kordaat tegen optreedt. Wilt u de pakkans en daarmee ook de drempel naar fraude en oplichting over een langere termijn verhogen, stel dan bij diefstal op het werk consequent een onderzoek in.


Wist u trouwens dat uw investering in een privé detective fiscaal aftrekbaar is?


Wat kan LIKA Consultants voor u doen?


Wanneer u beroep doet op LIKA Consultants stellen wij een discreet onderzoek in om het bewijs van diefstal door een werknemer te kunnen aanleveren. We zullen vervolgens ook proberen de zaak in der minne te regelen, wat een pak sneller en eenvoudiger is dan wanneer u via gerechtelijke weg de schadekost probeert te recupereren.


Heeft u het gevoel dat er regelmatig waardevolle spullen verdwijnen uit uw bedrijf? Of wil u een onderzoek instellen naar diefstal op het werk? Neem contact op met de experts van LIKA Consultants!