Hoe ga ik te werk wanneer ik aangifte wil doen wegens chantage?


Wanneer is er sprake van chantage?


Chantage komt steeds vaker voor zowel op zakelijk als op privégebied. Het gaat hier in principe over een vorm van diefstal waarbij bedreiging en of geweld wordt gebruikt. Het verschil met een gewone diefstal is dat het slachtoffer het geld of de goederen als gevolg van de chantage zelf afgeeft of bezorgd.


Welke gevolgen zijn er voor het slachtoffer?


Wanneer iemand wordt afgeperst is dit een zeer beangstigende situatie die zijn of haar volledige leven kan gaan beheersen. De politie inschakelen is vaak een moeilijke stap, vooral wanneer men vreest voor de eigen veiligheid of die van het gezin. Gevoelens van schaamte en onmacht zorgen ervoor dat de chantage uitmondt in een ware lijdensweg.


Wat kan LIKA Consultants voor mij doen?


U kan escalatie van het probleem voorkomen door snel te handelen en een erkend privédetective in te schakelen. LIKA Consultants begeleidt u op de juiste manier en behandelt uw gevoelige informatie met de nodige discretie. We identificeren de dader en leggen een dossier met bewijslast aan. Indien nodig nemen we de communicatie met de dader van u over om u als slachtoffer zoveel mogelijk af te schermen.


Wenst u aangifte te doen wegens chantage en wilt u hierbij de nodige bewijslast kunnen voorleggen? Neem contact op met de experts van LIKA Consultants!