Hoe kan ik mijn partner laten betrappen op overspel?


Waarom zou ik mijn partners’ overspel laten bewijzen?


Overspel geldt nog steeds als bewijs voor een onherstelbare ontwrichting van het huwelijk, wat een grond voor echtscheiding is. Wanneer u overspel laat bewijzen, kan hiermee de echtscheidingsprocedure worden versneld. Betrapping op overspel kan ook gevolgen hebben voor de regeling rond alimentatie.
Als u vermoedt dat uw partner een dubbelleven leidt, schakelt u het best een privé detective in. Uw eigen gevoel en intuïtie zijn een goede leidraad, maar zonder harde bewijzen staat u nergens. Ook voorkomt u het best dat u uw partner onterecht beschuldigd. Enkel aan de hand van gedegen onderzoek door een privé detective kan u overspel bewijzen.
Als er na onderzoek geen sprake van overspel blijkt te zijn, kan u in ieder geval met een gerust hart verdergaan met uw relatie. U partner hoeft over uw ongerustheid en het feit dat u hem of haar wilde laten betrappen op overspel dan ook niets te weten te komen.
Wat zijn de signalen van overspel?


Soms gebeurt het dat u, ondanks uw ogenschijnlijk perfecte relatie met uw partner, het gevoel krijgt dat er iets niet klopt. Een speling van het lot of een zwak moment kunnen ertoe leiden dat één van de partners in een relatie vreemdgaat. Vanaf dat moment zijn er verschillende signalen die erop kunnen wijzen dat uw u het best een privé detective kan inhuren om het overspel van uw partner te bewijzen.


De partner die vreemdgaat is telefonisch vaak niet bereikbaar omdat hij of zij de GSM eenvoudigweg uitgeschakelt. Thuis neemt hij of zij de telefoon overal met zich mee, zelfs naar de badkamer en het geluid staat voortdurend uit. De partner besteedt opvallend meer aandacht aan zijn of haar uiterlijk dan voorheen en heeft steeds veel contant geld op zak. Het valt de partner die bedrogen wordt eveneens op dat er minder intimiteit is dan vroeger, vaak omdat de ontrouwe partner meer tijd voor zichzelf opeist.


Werd u onlangs ook veranderingen gewaar in het gedrag van uw partner? Neem contact op met LIKA consultants als u erover denkt uw partner te laten betrappen op overspel.