Waar kan ik terecht voor een screening van mijn sollicitanten?


Waarom is een achtrergrond check van een sollicitant nuttig?


Onderzoek heeft aangetoond dat maar liefst 65% van de CV’s die in omloop zijn leugens en onwaarheden bevatten. Hieruit blijkt dat heel wat sollicitanten het niet zo nauw nemen met de waarheid en van mening zijn dat een leugentje om bestwil geen kwaad kan.

Zo is men niet altijd even eerlijk over eerder opgedane ervaring en vroegere tewerkstelling. Kwalificaties worden opgesmukt en men verzwijgt bovendien bewust zaken die hem of haar in een negatief daglicht kunnen stellen. Zo kan een pre-employment screening aan het licht brengen of iemand zich in het verleden schuldig heeft gemaakt aan bedrijfsdiefstal of -spionage.


Wat houdt een pre-employment screening precies in?


Met een screening van uw sollicitanten gaan wij de integriteit en betrouwbaarheid van potentieel toekomstige werknemers na. Zo helpen we u onder het motto ‘voorkomen is beter (en vooral goedkoper) dan genezen’ als bedrijf risico’s vermijden op het gebied van tewerkstelling.


Bedrijven die een screening van hun sollicitanten laten uitvoeren, hebben 43% meer kans op succes bij de keuze van hun werknemers dan bedrijven die dit niet doen. Bovendien vergroot een achtergrond check van de sollicitant de kans dat u er als werkgever de meest geschikte kandidaat uitpikt.


Bent u van plan om binnenkort nieuw personeel aan te werven en wilt u er zeker van zijn dat u er de juiste kandidaat uitpikt? Neem dan gerust contact op met LIKA Consultants.